2008. február 24., vasárnap

Koszovó

Gyurcsány - a Klub rádióban Friderikusznak adott interjúban - óva int attól, hogy Koszovó függetlenségi törekvésének esetleges sikerét bárki is példaként tekintse. Magyarul, senki még csak gondolni se merjen arra, hogy felvesse annak lehetőségét, hogy a példát követve függetlenséget követeljen Észak-Írországnak, Baszkföldnek, ne adj isten Skóciának, Walesnek, Quebecknek, Texasnak, és még csak meg se merje említeni a Felvidéket, Kárpátalját, Erdélyt és a Vajdaságot. Palesztinát pedig felejtse el (én is azt tettem, csak utólag jutott eszembe ideírni, lám milyen sikeres a propagandájuk). A kurdokat is kifelejtettem, nekik miért ne lehetne saját országuk?
Az ok egyértelmű: a mindenkori hatalomnak esze ágában sincs hatalmából és profitjából egy cseppről is lemondani. Mert nyilvánvaló, ha megnézzük ezeket a területeket, valószínűleg több adót szednek ott be, mint amennyit támogatás formájában visszaadnak. Nem lehetnek abban sem biztosak, hogy az így létrejövő államok ugyanolyan talpnyalói lesznek az IMF-nek, mint az anyaországok (jobban mondva megszálló országok).
Koszovó csak azért lehet független, mert Szerbiáról szakad le, aki éppen ellenség a szemükben, tehát ezzel a globális hatalom éppenhogy nyer, hatalmat, pénzt is. Az IMF majd hatalmas kölcsönöket ad Koszovónak, újabb adósrabszolga államot teremtve.

Nincsenek megjegyzések: